Tuesday, October 30, 2012

alas, yoga is not for everyone.


am subliniat pana la epuizare oricui ma intreba despre yoga ca nu vorbesc pe tema asta foarte detaliat ca sa nu para ca vreau sa castig adepti. eu nu propovaduiesc nimic. yoginii nu-s drunkard hippies, nu-s sunt habotnicii martori ai lui iehova sau alte etichete si, btw, probabil ca nici oamenii lui bivolaru din misa nu-si beau propria urina, dar, sincer, n-am nici cea mai mica idee care-i adevarul vizavi de chestia asta, n-am cunoscut pe nimeni care sa fi fost in misa si nici nu ma macina curiozitatea. personal, iubesc yoga pentru felul cum ma fac sa ma simt asanele si pentru felul in care corpul meu se simte in ele, if that makes any sense at all. 

nu ma astept sa nu mai am pietre la rinichi pentru ca-mi place sa stau mult in cat-cow pose si nici nu cred ca perspectiva mea asupra lumii se va schimba automat la figurat doar pentru ca stau la propriu in cap. but it can't hurt, can it?:) apropo de headstand: sangele curge invers, intregul corp e irigat de bunataturi, digestie, nervi, totu-i shaken and stirred and invigorated, how the hell could that not feel amazing and do you good? just give it a thought ;).

eu sustin ca trebuie privit totul eclectic. are mai putina importanta sa stii ce fel de yoga preda profa la cursul careia ai ajuns sau denumirile pozitiilor in sanskrita. priveste totul in ansamblu. te face sa te simti bine, vino in continuare. nu, no worries. sunt o multime de alte lucruri fizice pe care le poti face la sala fara sa-ti pui atatea intrebari. 

ceea ce insa trebuie stiut e ca daca te apuci de yoga, trebuie sa-i dai nu o sansa, ci mai multe. pentru ca numai daca mergi de mai multe ori o sa incepi sa-ti intorci atentia dinspre exterior catre tine. numai daca mergi de multe, de multe multe multe ori o sa vezi cum incetezi sa te mai indarjesti in pozitii si o sa-ti iasa automat, fara sa depui eforturi supraumane. in timp, poate in trei luni, poate intr-un an, e posibil ca varful nasului pe genunchi sa insemne chiar aia, nu doar coboratul barbiei in directia piciorului; sa poti sa faci mai multe decat crezi, sa te lasi surprins de propriul corp si sa ti-l iubesti mai mult. well. cam asta e the whole fucking point. sa te iubesti mai mult. this is what yoga does best. or at least here in the western world :).

oricum, daca te astepti sa scapi de celulita in doua saptamani mergand la yoga, sau, mai rau, daca te astepti sa dormi de-a binelea ca doar parea totul super relaxant cand te uitai prin sticla transparenta la cursanti, ca fetita cu chibriturile din basmul lui andersen, atunci te rog sa inchizi blogul asta si sa deschizi revista "practic in bucatarie", multumesc.

and no on to smth nicer: un articol fain al lui sadie nardini despre de ce sa NU faci yoga.

No comments:

Post a Comment