Tuesday, September 15, 2015

yoga f.a.q.: de ce e bine sa ma inscriu la o clasa inainte de participare?

rezervarea locului, sau booking-ul, e, pana la urma, o chestiune de civilizatie, o chestiune principiala.

de ce sa rezervi? pentru a-ti asigura, inca de la prima participare, o experienta placuta 'la locul faptei'.

pentru ca e important pentru instructor sa stie daca esti nou, daca ai mai facut vreodata yoga, daca ai mai facut vreodata felul de yoga pe care il preda el, daca ti-a placut, daca ai mai facut vreodata yoga la studioul respectiv, cu ce instructor samd. totul ca sa poata customiza clasa pe nevoile tale, sau pentru a-ti acorda atentie suplimentara daca e o clasa mixta, cu participanti din backgrounduri si de niveluri diferite. mai mult, o clasa de yoga presupune elemente care isi au locul atunci cand sunt doar 5 participanti, dar devin inutile atunci cand sunt 20 sau peste.

yoga, ca multe alte activitati in care ne implicam, inseamna disciplina si commitment. tu te declari doritor de practica recurenta, iar instructorul se angajeaza sa iti dedice, cu bucurie si recunostinta, timpul lui. practic, sigilezi pactul colaborarii: tu te asiguri ca vei avea un loc doar pentru tine, iar instructorul iti ofera toata atentia sa.

in plus, multi instructori si administratori / receptioneri vin de departe ca sa ajunga la studiouri si sa descopere la clasa o persoana sau doua, ceea ce nu e fair si productiv pentru timpul pe care ei il au la dispozitie, dar nici pentru spatiul pe care studioul il ofera. in mod normal, daca s-ar pune accent pe inscrieri anticipate, o clasa care are sub 5 inscrisi ar trebui sa fie anulata, dupa ce participantii inscrisi au fost anuntati in prealabil, telefonic sau prin alte mijloace.

in studiourile mici, care ofera servicii hibride (adica nu numai yoga, ci si aerobic, pilates, masaje, meditatie, spa etc.), e nevoie poate sa trimiti un mail scurt cu numele tau administratorului de studio pentru rezervarea locului.  in locurile unde yoga se practica mai industrializat, sunt implementate sisteme de booking clare si simplu de folosit, fara de care participarea la clasa nu este posibila.

always book your spot!

No comments:

Post a Comment